Анкарі не сподобались слова Ципраса про

Анкарі не сподобались слова Ципраса про "агресивного сусіда"

Укрінформ
МЗС Туреччини виступило із заявою, в якій засуджує коментарі прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі про Туреччину як "агресивного сусіда".

Про це повідомляє Ekathimerini.

"Для нас неможливо прийняти заяву грецького прем'єр-міністра Ципраса проти Туреччини в Давосі. Ми вважаємо, що пану Ципрасу досить поглянути на свій кабінет, щоб побачити реальний приклад "агресії". Всім відомо, що деякі його колеги прекрасно підходять під це визначення", - заявив прес-секретар турецького МЗС Хамі Аксой.

Як повідомлялося, під час свого виступу у Давосі 24 січня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що його європейські партнери не завжди розуміють труднощі життя поруч з таким "агресивним сусідом", як Туреччина.

"У той же час ми повинні прийняти рішення про те, що ми збираємося робити з цією агресивною поведінкою Туреччини", - сказав він у відповідь на зауваження про те, що Туреччина може змінити свою думку щодо міграційної угоди з ЄС в будь-який час.

Читайте також: Трамп закликає Ердогана обмежити військову операцію в Сирії

"Для когось дуже легко бути агресивним, якщо вони живуть в Люксембурзі чи Нідерландах, тому що їхні сусіди Бельгія і Люксембург, а не Туреччина. Але для нас це не так легко", - сказав Ципрас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-