Тбілісі виступило із заявою проти військової угоди РФ-Цхінвалі

Тбілісі виступило із заявою проти військової угоди РФ-Цхінвалі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Грузії засуджує ратифікацію Державною Думою РФ військової угоди між окупованим Цхінвальським регіоном і Росією.

Про це повідомляє Грузія онлайн, з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Грузії.

"Ратифікація документа, який відкриває шлях для вступу незаконних збройних формувань окупованого Цхінвальського регіону до складу Збройних сил Росії, є "черговою незаконною дією з боку РФ, спрямованою на фактичну анексію Абхазії і Цхінвальського регіону, що, в свою чергу, є повним ігноруванням основоположних норм і принципів міжнародного права", - йдеться у заяві.

Грузинське відомство також наголошує, що Москва продовжує грубо порушувати Угоду про припинення вогню від 2008 року. Більш того, Росія відмовляється брати на себе відповідальність і виконувати зобов'язання про незастосування сили і цілеспрямовано заважає створенню міжнародних механізмів безпеки на місці.

Читайте також: Посилення санкцій проти РФ: Порошенко пропонує долучити "грузинську складову"

"Такими провокаційними кроками Російська Федерація намагається перешкодити мирному врегулюванню конфлікту і досягнення прогресу на Женевських міжнародних переговорах. Більш того, дії Росії завдають шкоди архітектурі європейської безпеки і спрямовані на дестабілізацію ситуації у всьому регіоні", - йдеться в заяві.

Міністерство закордонних справ Грузії звертається до міжнародного співтовариства з проханням "належним чином оцінити далекосяжну агресивну політику Росії і вжити ефективних заходів для запобігання незаконних процесів в окупованих регіонах Грузії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-