Прем'єр Молдови: Закон про протидію пропаганді РФ має убезпечити наш інформпростір

Прем'єр Молдови: Закон про протидію пропаганді РФ має убезпечити наш інформпростір

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що прийнятий парламентом Закон про протидію російській пропаганді спрямований на забезпечення безпеки інформпростору країни.

Про це він заявив у Кишиневі під час представлення звіту про діяльність уряду за останні два роки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Хотів би внести ясність: Закон про протидію російській пропаганді не спрямований проти Росії. Якщо ми говоримо про національну безпеку, то цим документом Республіка Молдова зобов'язана убезпечити свій інформаційний простір», - заявив Філіп.

Глава молдавського уряду висловив жаль з приводу прийнятої російською Держдумою Декларації, в якій Молдова обвинувачується в дискримінаційному ставленні до російських ЗМІ.

Філіп особливо наголосив при цьому, що «ні для кого не секрет, що РФ за допомогою своїх інформаційних каналів підтримує проросійські політичні сили в Молдові».

Читайте також: П'яних водіїв у Молдові пропонують відправляти на роботу в морги

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року молдавські парламентарі прийняли Закон про заборону ретрансляції на території країни інформаційних, політичних і військових програм російського телебачення. Закон набуде чинності 12 лютого.

Напередодні в молдавському парламенті був зареєстрований і проект Декларації про неприпустимість втручання Росії у внутрішні справи Республіки Молдова. Текст Декларації буде винесено на обговорення на одному з найближчих пленарних засідань законодавчого органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-