Китай інвестував у ФРН рекордну суму

Китай інвестував у ФРН рекордну суму

Укрінформ
Обсяг китайських інвестицій у німецьку економіку торік сягнув рекордної суми - майже 11,2 мільярда євро. 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Китайські інвестори побили у 2017 році рекорд з обсягу інвестицій у німецьку економіку. Згідно з дослідженням консалтингової компанії EY (Ernst&Young), опублікованим у середу, 24 січня, за цей період китайці вклали в економіку ФРН 13,7 мільярда доларів (близько 11,2 мільярда євро), придбавши на них 54 підприємства -  цілком або частково. Таким чином, було побито інвестиційний рекорд 2016 року, коли Китай витратив на придбання німецьких активів на мільярд доларів менше, що вже тоді було найвищим показником за всю історію", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Китай пообіцяв ще більшу економічну відкритість для іноземного бізнесу

Паралельно у EY зазначили, що, попри збільшення суми інвестицій кількість інвестиційних угод дещо знизилась. У 2016 році було укладено на понад 20 угод щодо придбання китайськими інвесторами німецьких активів більше, ніж 2017-го.

У Федеральному об'єднанні торговельно-промислових палат Німеччини (DIHK) рекордні інвестиції з Китаю оцінюють як загалом позитивну тенденцію. "Таким чином Китай сприяє добробуту Німеччини", - заявив президент DIHK Ерік Швайцер (Eric Schweitzer) у інтерв'ю німецькій газеті Neue Osnabrucker Zeitung у четевер, 25 січня.

Німеччина є однією з лідерів серед країн Європи за обсягом китайських інвестицій, випереджаючи у цьому навіть Великобританію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-