Штати застерегли режим Мадуро від самодіяльності щодо виборів у Венесуелі

Штати застерегли режим Мадуро від самодіяльності щодо виборів у Венесуелі

Укрінформ
Вашингтон виступив проти рішення Мадуро провести позачергові президентські вибори у Венесуелі, наголосивши на виконанні Каракасом міжнародних зобов'язань в рамках Організації американських держав.

Про йдеться в поширеній у середу офіційній заяві Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати категорично не сприймають заклик нелегітимних Установчих зборів Венесуели до проведення позачергових президентських виборів 30 квітня. Це голосування не буде ні вільним, ні справедливим", - наголошується в документі.

Читайте також: Євросоюз запровадив санкції проти семи чиновників з Венесуели

Як підкреслили в Держдепі, позачергові вибори в Венесуелі не допоможуть, і навпаки, лише поглиблять національну напругу та не відображатимуть волю венесуельського народу. Цей процес "розглядатиметься як недемократичний та нелегітимний в очах міжнародного співтовариства".

У цьому зв'язку в зовнішньополітичному відомстві США закликали режим Мадуро "поважати права всіх громадян та повернутися до демократичного конституційного ладу".

Читайте також: Фріланд заявила, що Канада допоможе відновити у Венесуелі демократію

У Вашингтоні наголосили на необхідності проведення "вільних, чесних та прозорих" виборів, відкритих для міжнародного спостереження, для того, щоб відновити демократичний конституційний лад у Венесуелі.

"Ми закликаємо венесуельський уряд виконати свої зобов'язання, передбачені Статутом Організації американських держав та Межамериканською демократичною хартією. Ми підтримуємо заяву Групи Ліма від 23 січня, яка закликає до всеосяжного та прозорого демократичного процесу", - заявили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-