Втручання Росії у внутрішні справи: Молдова готує декларацію протесту

Втручання Росії у внутрішні справи: Молдова готує декларацію протесту

Укрінформ
Депутати парламенту Республіки Молдова зареєстрували у парламенті проект Декларації, в якій засуджують нападки РФ на інформаційний простір Молдови, а також російське втручання у політичні процеси у країні. 

Авторами Декларації виступили депутати від правлячої Демократичної партії, Європейської Народної партії й незалежні народні обранці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові. 

"Образливі заяви на адресу нашої країни та її громадян, блокування молдавського експорту в Росію, переслідування офіційних посадових осіб Молдови, включаючи представників уряду й парламенту, носять недружній і провокаційний характер і є грубим втручанням у внутрішні справи Молдови", - говориться у проекті декларації. 

У документі підкреслюється, що заклики російських парламентарів обмежити доступ молдавських громадян до програм російського телебачення є необгрунтованими. 

Читайте також: НАТО допоможе Молдові протистояти інформаційній війні

Автори декларації закликають владу РФ до конструктивного діалогу з усунення бар'єрів, що заважають розвитку партнерських відносин між двома країнами. 

Раніше Держдума РФ прийняла декларацію "Про неприпустимість дискримінації російських засобів масової інформації в Молдові", в якій звучать заклики до розірвання всіх контрактів, на підставі яких здійснюється ретрансляція російських телеканалів на території Молдови. 

Заяву було прийнято після того, як молдавський парламент ухвалив Закон про заборону ретрансляції на території країни пропагандистських ток-шоу, політичних, інформаційних і військових програм російського телебачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-