У світі створять базу причетних до хіматак

У світі створять базу причетних до хіматак

Укрінформ
Коаліція з 24 країн домовилася про обмін інформацією про факти застосування хімзброї та складання спільної бази осіб, причетних до цих злочинів.

Про це було домовлено під час зустрічі у Франції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Злочинці, які несуть відповідальність за застосування варварської зброї, не залишаться безкарними», - заявив під час засіданнях глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Читайте також: Тіллерсон звинуватив Росію у причетності до хіматак у Сирії

Він також виразив жаль щодо того, що «неможливо досягти міжнародного згоди в засудженні Сирії в Раді Безпеки ООН і в Організації із заборони хімічної зброї».

Крім того, Франція ввела санкції на 25 підприємств і керівників, яких підозрює в причетності до сирійської програмі розробки і створення хімічних озброєнь». Під санкції потрапили сирійські, а також французькі, ліванські і китайські фірми.

Читайте також: Сили Асада здійснили газову атаку біля Дамаска - спостерігачі

Як відомо, Росія двічі наклала вето в Раді Безпеки ООН на відновлення повноважень міжнародних слідчих із з’ясування фактів використання хімічної зброї в Сирії.

Як відомо, у засідання брав участь Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія відповідальна за хімічні атаки в Сирії проти мирних громадян, оскільки не забезпечила гарантій щодо знищення хімзброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-