Євродепутат каже, що Орбану досить служити «пуделем Путіна»

Євродепутат каже, що Орбану досить служити «пуделем Путіна»

Укрінформ
У Європарламенті вважають неприйнятною позицію Угорщини блокувати євроатлантичну співпрацю України через претензії щодо мовної статті українського освітнього закону.

Про це у Facebook написав депутат Європарламенту Міхаель Галер.

«Це є неприйнятним. Орбан (прем'єр-міністр Угорщини – ред.) не повинен служити «пуделем Путіна» під приводом захисту угорськомовних людей в Україні», - наголосив німецький європарламентарій, реагуючи на рішення Будапешта вчергове заблокувати проведення Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів.

Як зауважив Галер, Україна висловила готовність урахувати рекомендації Венеціанської комісії стосовно закону про освіту.

«Меншини, які проживають в іншій країні, ніколи не повинні бути інструментом проти країни, де вони проживають», - наголосив депутат Європарламенту.

Читайте також: Глава МЗС Румунії назвав "нормальною практикою" видачу українцям румунських паспортів

Як повідомлялося, Угорщина вже ветувала засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ у грудні 2017 року та блокує засідання комісії на рівні міністрів оборони, що має відбутися у лютому.

Відносини між Україною та Угорщиною загострилися у зв’язку з українським законом про освіту, який набрав чинності 28 вересня минулого року. Норма закону щодо мови освіти - державної - викликала критику в деяких колах в Україні та за кордоном, головним чином в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-