Екс-міністру культури Кореї дали два роки за «чорні списки» артистів

Екс-міністру культури Кореї дали два роки за «чорні списки» артистів

Укрінформ
Колишній міністр культури Південної Кореї Чо Юн Сун засуджена у вівторок, 23 січня, апеляційним судом у Сеулі до дворічного ув’язнення за складання так званого «чорного списку» діячів мистецтва, критично налаштованих до президента Пак Кин Хе.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Список включав майже десять тисяч імен і був покликаний позбавити незручних діячів державної підтримки.

«Окрім колишнього міністра, чотири роки в'язниці отримав колишній голова президентської адміністрації Кім Кі Чун, який проходив у цій самій справі. Чо Юн Сун стала першим в історії країни міністром, заарештованим під час виконання службових обов'язків. У липні вона судом першої інстанції була засуджена до умовного строку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Сеулі тисячі людей вийшли на вулиці, щоб підтримати екс-президента

Як повідомлялося раніше, президента Пак Кин Хе 10 березня 2017 року рішенням Конституційного суду було усунуто від влади і достроково зміщено з посади. 31 березня її було заарештовано.

Разом з Пак Кин Хе до суду, який почався в травні, була доставлена і її подруга Чхве Сун Сіль, яка й опинилася в епіцентрі скандалу. Її підозрюють у зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примусу південнокорейських компаній до багатомільйонних пожертвувань нібито на користь благодійних організацій. Ці кошти Чхве, за версією слідства, могла витратити на особисте збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-