Тіллерсон “наводить мости” із Лондоном після скасування візиту Трампа

Тіллерсон “наводить мости” із Лондоном після скасування візиту Трампа

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив глибоку повагу до "особливих відносин" Сполучених Штатів з Великою Британією на тлі скасування візиту президента Дональда Трампа до Лондона.

Відповідну заяву глава Держдепартаменту США озвучив у понеділок, перебуваючи в британській столиці, повідомило інформагентство Reuters.

"Ми глибоко цінуємо наші відносини, і я шанобливо ставлюся до наших стосунків з Борисом (Джонсоном, главою МЗС Британії – ред.), а також нашу спільну роботу над багатьма проблемами", - зазначив Тіллерсон після зустрічей з прем'єр-міністром Терезою Мей і міністром закордонних справ Борисом Джонсоном.

Держсекретар США підкреслив, що необхідно завжди пам'ятати про важливість відносин обох країн. "Нам потрібно звертати увагу на ці відносини, а також на важливість взаємодії на двосторонній основі", - зауважив глава Держдепу.

Як звертає увагу видання, перебуваючи понад рік на посаді глави Білого дому, Дональд Трамп так і не приїхав з візитом до Лондона. До того ж, багато британських виборців готові вийти з протестами проти нинішнього президента США, у якому вони бачать людину, чиї цінності не збігаються з їхніми з низки питань.

Читайте також: Держсекретар США наступного тижня відвідає Британію

Тим не менше, особливі відносини зі Сполученими Штатами зараз є дуже важливими для Британії, яка готується вийти з Європейського Союзу в 2019 році.

Тим часом в офісі британського прем'єр-міністра заявили, що Мей і Тіллерсон обговорили "подальше поглиблення та розширення" особливих відносин між Великою Британією і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-