Берлін закликає Мінськ відмовитися від смертної кари

Берлін закликає Мінськ відмовитися від смертної кари

Укрінформ
Офіційний Берлін у черговий раз закликав Білорусь ввести мораторій на смертну кару.

Про це йдеться в заяві уповноваженої федерального уряду ФРН з питань політики у сфері прав людини і гуманітарної допомоги Барбел Кофлер у зв'язку з черговим винесенням смертного вироку у Білорусі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряду Білорусі я адресую заклик зробити перший крок до скасування смертної кари і накласти негайний мораторій на страту у Білорусі», - говориться в заяві омбудсмана.

За її словами, тяжкість злочину не змінює того факту, що смертна кара є «нелюдяною і жорстокою формою покарання, якій сьогодні немає місця в Європі». Федеральний уряд відкидає страту за будь-яких обставин і співпрацює зі своїми європейськими партнерами для забезпечення скасування смертної кари у всьому світі, наголосила Кофлер. При цьому уповноважена висловила співчуття сім'ям загиблих від рук убивць. 

Читайте також: Прикордонники затримали громадянку Молдови, що перебуває в розшуку за торгівлю людьми

Білоруський суд 20 січня засудив двох чоловіків, звинувачених у вбивстві трьох осіб, до вищої міри покарання. У квітні минулого року в країні за рішенням суду був розстріляний 34-річний житель Гомеля, визнаний у 2016 році винним у згвалтуванні і вбивстві. 

Білорусь є останньою країною в Європі, де накладається і здійснюється смертна кара. У лютому 2017 року президент Лукашенко підтвердив свою незгоду на введення мораторію найближчим часом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-