США засудили теракт у Кабулі

США засудили теракт у Кабулі

Укрінформ
США висловили вкрай негативну реакцію у зв'язку з терактом, який прогримів у суботу в афганській столиці та забрав життя, в тому числі громадян України.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яку поширив у неділю Держдепартамент Сполучених Штатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують вчорашню атаку на готель Intercontinental в Кабулі. Ми вшановуємо пам'ять усіх, хто загинув під час цього нападу - афганців та громадян інших країн", - зауважується в документі.

При цьому офіційний Вашингтон висловився на підтримку заходів реагування на теракт афганських національних сили оборони та безпеки. 

"Ми перебуваємо в контакті з афганською владою в процесі їх розслідування", - зазначили в Держдепі. При цьому в американському уряді підкреслили, що бачили заяви Талібану, який взяв на себе відповідальність за напад, та наголосили, що засуджують терористичні угруповання "за насильницьку кампанію проти афганського та іноземного персоналу, який працює над покращенням життя в Афганістані".

Читайте також: МЗС: Кількість загиблих в Кабулі українців може зрости до 7 людей

У США наголосили, що стоять поруч з урядом та громадянами Афганістану та й надалі підтримуватимуть зусилля, спрямовані на досягнення миру, безпеки й процвітання в цій країні. "Насильству, подібному тому, що ми бачили вчора, немає місця в Афганістані чи будь-де у світі", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-