Фріланд заявила, що Канада допоможе відновити у Венесуелі демократію

Фріланд заявила, що Канада допоможе відновити у Венесуелі демократію

Укрінформ
Канада готова надати Венесуелі необхідне сприяння у поверненні країни на демократичний шлях розвитку.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада віддана мирному поверненню до демократії у Венесуелі. Режим Мадуро систематично порушує права людини й основоположні права власного народу. Як члени «лімської групи» та як канадці ми повинні зробити усе можливе для відновлення конституційного порядку та полегшення неприйнятних страждань народу Венесуели», - сказала Фріланд.

Вона додала, що цього тижня відвідає зустріч так званої «лімської групи», до якої входить 15 держав з обох Америк, зацікавлених у розв’язанні кризи у Венесуелі. «З часу останньої зустрічі минулого жовтня, економічна ситуація у Венесуелі продовжила погіршуватися, а страждання народу Венесуели – посилилися. Аби досягти тривалого вирішення цієї ситуації, важливо, аби світова спільнота виявила солідарність із народом Венесуели і витупила проти диктаторських заходів режиму Мадуро», - наголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

Читайте також: Продовольча криза у Венесуелі: у супермаркети запускають, як в музей

У відомстві додали, що Канада «залишається відданою підтримці народу Венесуели у його боротьбі за відновлення демократії, відстоюванні прав людини та припиненні погіршення гуманітарної кризи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-