КНДР програє війну, якщо наважиться її розпочати - Ештон Картер

КНДР програє війну, якщо наважиться її розпочати - Ештон Картер

Укрінформ
Екс-міністр оборони США Ештон Картер переконаний, що Північна Корея програє війну, якщо наважиться її розпочати.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Новое время".

"Якщо у майбутньому Північна Корея все-таки запустить ракету з ядерною боєголовкою, яка буде здатна досягти території США, то ми і цього не боїмося. У 2011-му США збудували спеціальну систему оборони проти таких ракет. Я особисто цим займався. Так що ми в безпеці", - запевнив керівник Пентагону за часів президентства Барака Обами.

За словами Картера, зараз подібна система створюється у Південній Кореї, "щоб захистити цю країну і Японію".

Читайте також: Канада більше не може посилювати санкції проти КНДР - ЗМІ

"Необхідно опрацювати низку кроків, щоб убезпечити світ від Північної Кореї, запропонувавши їй систему батога і пряника", - вважає Картер.

Він також зазначив, що не може зрозуміти із заяв адміністрації президента США Дональда Трампа, чи є у неї стратегія щодо Північної Кореї.

Як відомо, 18 січня у Держдепартаменті США заявили, що готові застосувати весь спектр військових можливостей у випадку актів агресії з боку КНДР.

17 січня голова Комітету у справах збройних сил палати представників конгресу США Мек Торнберрі заявив, що американські військові ведуть активну підготовку до бойових дій проти Північної Кореї.

А 6 січня Трамп заявив, що підтримує діалог між Південною Кореєю та КНДР, і не виключив, що США можуть долучитися до цього процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-