"Шатдаун" в США: Трамп пропонує застосувати "ядерний варіант" у Сенаті

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп пропонує використати крайню можливість зміни регламенту голосування в Сенаті, застосувавши так званий ядерний варіант для припинення "шатдауну" та відновлення фінансування уряду США.

Про це він написав у неділю у Twitter

"Приємно спостерігати, як тяжко республіканці борються за наших військових, а також безпеку на кордоні. Демократи просто хочуть, щоб потоки нелегальних мігрантів вливалися в нашу країну безперешкодно. Якщо ситуація й надалі перебуватиме в глухому куті, республіканці мусять перейти до варіанту з 51% (ядерного варіанту) й проголосувати за реальний, довгостроковий бюджет", - написав глава Білого дому.

Для ухвалення законопроекту про тимчасове фінансування уряду терміном на наступний місяць необхідна підтримка в Сенаті щонайменше 60 законодавців. Так званий ядерний варіант передбачає зміну регламенту, коли рішення вважається прийнятим за наявності простої більшості – 51 голосу, якими володіють республіканці у верхній палаті Конгресу.

Читайте також: Сенат США вдруге збереться, аби відновити роботу уряду

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 20 січня в США офіційно припинилося фінансування уряду через те, що Сенат не зміг затвердити вже четвертий законопроект про тимчасове продовження фінансування. У неділю, 21 січня, лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконелл заявив, що законодавці готові провести наступне голосування в ніч проти понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-