Меркель і Макрон анонсували підписання нового Єлисейського договору

Меркель і Макрон анонсували підписання нового Єлисейського договору

Укрінформ
Німеччина і Франція планують підписати новий великий договір, який дозволить поглибити співпрацю між країнами.

Про це у спільній заяві, оприлюдненій у неділю, 21 січня, оголосили канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Deutsche Welle.

"Франція і Німеччина прагнуть до подальшої розбудови німецько-французького співробітництва, аби протистояти політичним, соціальним, економічним і технологічним викликам наступних десятиліть. При цьому йдеться передусім про те, аби просуватися на шляху до більш процвітаючої і конкурентоспроможної, суверенної, єдиної і демократичної Європи", - йдеться в заяві, яка приурочена до 55-ї річниці підписання Єлисейського договору та опублікована на сайтах канцлера Німеччини та президента Франції. У заяві також зазначається, що сторони прагнуть виробити спільну позицію з усіх важливих європейських та світових питань.

Як ідеться в заяві, країни хочуть поглибити економічну інтеграцію, сприяти двосторонній гармонізації законодавства. Крім того, Берлін та Париж планують посилити співпрацю в галузі оборони і безпеки.

Ще один напрям, на який вказується в заяві, - тісніші зв'язки між громадянами країн. "Для модернізації та просування Єлисейського договору ми прагнемо поглибити відносини між нашими громадянськими суспільствами, особливо між молодими людьми", - наголошується в заяві.

Читайте також: Франція та Німеччина розробляють зміни до фінансового законодавства ЄС

Раніше Макрон заявив, що Франція потребує підтримки з боку Німеччини для того, щоб здійснити план реформування ЄС. Меркель наголосила, що Берлін і Париж мають бути рушійними силами в реалізації "багатьох питань" в Європі. Зустріч між лідерами країн відбулася 19 січня.

У понеділок, 22 січня, виповнюється 55 років з дня підписання канцлером Німеччини Конрадом Аденауером і президентом Франції Шарлем де Голлем Єлисейського договору, який поклав початок німецько-французькій дружбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-