Напад на готель у Кабулі: стало відомо, де працював загиблий українець

Напад на готель у Кабулі: стало відомо, де працював загиблий українець

Укрінформ
Громадянин України, який загинув унаслідок нападу бойовиків на готель Intercontinental у Кабулі, за попередньою інформацією, працював у місцевій авіакомпанії.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на представника департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василя Кирилича.

"Є попередня інформація про те, що загиблий був одним зі співробітників місцевої авіакомпанії", - зазначається у повідомленні.

Як повідомив Кирилич, крім загиблого українця, у готелі перебувало ще кілька наших співгромадян. Вони зараз у безпеці, однак потребують підтримки.

«У цьому зв’язку консул України вилітає до Кабула. Там, на місці, він проведе скоординовані заходи з забезпечення і підтримки громадян України, які перебувають у столиці, та всі необхідні процедурні дії, які вчиняються у випадку смерті громадянина України», - зазначив дипломат.

Читайте також: Серед жертв пожежі у празькому готелі громадян України немає - посол

Водночас він не назвав точної кількості українців, сказавши лише, що «ця інформація потребує уточнення; мова йшла, можливо, про десяток українців».

Як повідомлялося, 20 січня ввечері група бойовиків вдерлась у готель Intercontinental у Кабулі (Афганістан). Вони стріляли у гостей і персонал, а також використовували гранати.

За даними міністерства внутрішніх справ Афганістану, внаслідок нападу загинули шестеро цивільних, в тому числі одна іноземка. Поранення дістали семеро людей, серед яких щонайменше троє військових. Під час операції було вбито чотирьох нападників.

Під час спецоперації з готелю евакуювали 153 особи, в тому числі 41 іноземця.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-