Курди заявляють про загибель цивільних від бомб турецької авіації

Курди заявляють про загибель цивільних від бомб турецької авіації

Укрінформ
Унаслідок бомбардувань авіацією турецької армії позицій курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) в районі Афрін у Сирії загинули десятеро людей, з яких семеро - цивільні.

Про це повідомляє DW.

За словами речник YPG Біруска Хасакеха, серед загиблих - восьмирічний хлопчик, а також троє бійців YPG, з яких дві жінки.

"У курдській партії "Демократичний союз" (PYD) напередодні заявили про 25 поранених цивільних внаслідок бомбардувань. Анкара також повідомляє про жертви з боку курдів, утім стверджує, що всі вони - курдські бійці, а не цивільні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Туреччина заявила про ракетний удар з території Сирії

Тим часом у Туреччині заявили про обстріл з боку курдів уранці в неділю, 21 січня, прикордонної турецької провінції Кіліс, повідомляє державна турецька інформагенція Anadolu. Як стверджує губернатор провінції, три ракети влучили в будинки, одна людина легко поранена.

Як повідомлялося, Туреччина напередодні розпочала військову операцію під назвою "Оливкова гілка" проти сирійських курдів, бомбардуючи з повітря їхні позиції. ВПС Туреччини в рамках цієї операції вразили 108 з 113 цілей партії "Демократичний союз" (PYD) / Робочої партії Курдистану (PKK) в районі Афрін на півночі Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-