Папа Римський закликав боротися із корупцією

Папа Римський закликав боротися із корупцією

Укрінформ
Під час спільного із президентом Перу звернення у Лімі Папа Римський Франциск закликав протидіяти корупції.

Про це повідомляє Reuters.

«Усе, що робиться для боротьби із цим соціальним бичем заслуговує на нашу увагу та підтримку… Це – битва, до якої залучені усі ми», - сказав Папа Франциск.

Він наголосив, що протидія корупції потребує «більшої культури відкритості у державних установах, приватному секторі та громадських організаціях й церковні громади із цього - не виняток». «Я заохочую та закликаю усіх можновладців в усіх сферах наполягати на русі цим шляхом, аби надати вашому народу віру, що Перу – це місце надій та можливостей для усіх, а не лише кількох обраних», - зауважив глава римо-католицької церкви.

Reuters додає, що Папа Франциск під час своїх попередніх поїздок до Латинської Америки уже засуджував корупцію, але він вперше зробив це, перебуваючи поруч із очільником держави, тим паче таким суперечливим, як президент Перу Педро Пабло Кучинскі.

Читайте також: Папа Римський зупинив свій кортеж, аби допомогти жінці-поліцейскому

Як відомо, минулого місяця президент Перу помилував колишнього авторитарного керівника держави, що відбував 25-річне покарання за гратами за обвинуваченням у корупції та порушенні прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск нині перебуває у відрядженні в Латинській Америці. Його маршрут пролягає через кілька міст Чилі та Перу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-