Уряду США загрожує

Уряду США загрожує "шатдаун" вже цієї ночі

Укрінформ
Демократична меншість у Сенаті США продовжує блокувати прийняття законопроекту про тимчасове фінансування уряду, через що після опівночі п'ятниці за Вашингтоном може виникнути урядовий "шатдаун".

Ситуацію не врятувала навіть зустріч президента Трампа з лідером демократів Чаком Шумером, повідомило інформагентство Reuters.

"Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер у п'ятницю зустрівся з президентом Дональдом Трампом у Білому для пошуку шляхів запобігання урядового шатдауну в США, втім після цього Шумер заявив, що розбіжності залишаються, а час наближає до дедлайну, який настане опівночі", - зазначається в повідомленні.

Проект закону про тимчасове фінансування уряду вже пройшов затвердження в Палаті представників. Втім у Сенаті демократична меншість має здатність блокувати його просування, головним чином через обмеження адміністрацією Трампа деяких програм, у тому числі, програми захисту неповнолітніх мігрантів, скорочено DACA.

Президент Трамп ще восени прийняв рішення про припинення цієї програми, яка дозволяла залишатися в США особам, які в неповнолітньому віці прибули в Америку нелегальним шляхом. Програма DACA залишається спадщиною президента Обами, яку нинішній глава Білого дому не хоче сприймати.

Читайте також: Сенат США подовжив програму стеження за іноземцями

Часу для американських законодавців залишається не так багато, втім загроза урядового "шатдауну" не є новою в американській внутрішній політиці, яке трапляється регулярно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-