Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Для головуючого в ОБСЄ – Італії – вирішення конфлікту на Донбасі є пріоритетом

Для головуючого в ОБСЄ – Італії – вирішення конфлікту на Донбасі є пріоритетом

Блоги
Укрінформ
Посол поінформував, що для Італії в рамках головування в ОБСЄ вирішення конфлікту на Донбасі є пріорітетом

Разом з українськими учасниками Мінських груп Ольгою АйвазовськоюЄвгеном Марчуком, експертами СБУ зустрілися з Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа. В 2018 Італія головує в ОБСЄ, тож детально обговорили пріорітети роботи мінських груп, як їх для себе формулює українська сторона. 

Ми наполягаємо на негайному виконанні безпекового і гуманітарного блоку, ключовим пріоритетом є режим тиші, встановлення сталого миру, розведення живої сили і техніки вздовж лінії зіткнення, звільнення всіх заручників, творення механізму за участі РФ і МКЧХ для пошуку зниклих безвісти й ідентифікації загиблих, відкриття КПВВ "Золоте", допуск міжнародних гуманітарних місій до всієї окупованої території, створення п'ятої робочої групи, яка займеться темою повернення контролю над українським кордоном.

Висловили позицію про необхідність миротворчої місії ООН на окуповану територію – для деокупації і примусу до миру. 

В свою чергу Посол поінформував, що для Італії в рамках головування в ОБСЄ вирішення конфлікту на Донбасі є пріоритетом. Пан Ла Чечіліа наголосив на необхідності гарантій безпеки місії СММ ОБСЄ і її безперешкодному допуску на всю територію, на допуску гуманітарних місій на всю територію Донбасу й покращення гуманітарної ситуації  в цілому. Також поінформував, що міністр закордонних справ Італії планує відвідати Україну.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-