У Пакистані наказали закрити офіс Радіо Свобода

У Пакистані наказали закрити офіс Радіо Свобода

Укрінформ
МВС Пакистану наказало закрити офіс пакистанської служби Радіо Свобода (Радіо Машаал) в Ісламабаді, звинувативши мовника в поширенні програм, спрямованих "проти інтересів Пакистану".

Про це поінформував директор бюро Амін Мудакік, повідомляє Радіо Свобода. 

"...19 січня представники міністерства прибули в офіс ЗМІ і обговорили з керівником бюро і адміністрацією наказ про закриття", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Радіо Машаал звинувачують у "зображенні Пакистану центром тероризму і безпечним притулком для різних радикальних угруповань".

Крім того, у міністерстві заявляють, що в програмах Радіо Машаал Пакистан показаний "неблагополучною державою з погляду гарантування безпеки своїх людей", зокрема меншин і етнічних пуштунів.

Президент Радіо Свобода Томас Кент висловив стурбованість у зв'язку з цим рішенням і "негайно очікує ширшої інформації щодо намірів пакистанської влади".

За словами Кента, Радіо Машаал є "приватною новинною організацією, підтримуваною Конгресом США, яка не має жодних зв’язків із розвідками будь-яких країн".

"Радіо Машаал є важливим джерелом надійної, збалансованої інформації для нашої пакистанської аудиторії. Ми сподіваємося, що ця ситуація буде вирішена негайно", – додав він.

Заява про закриття бюро з’явилася після того, як 12 січня керівник штабу армії Пакистану генерал Камар Джавед Баджва заявив, що Пакистан почувається "зрадженим" через американську критику, що Ісламабад не робить достатньо для боротьби з тероризмом, а також через рішення Вашингтона призупинити військову допомогу для Ісламабада.

Читайте також: У Стамбулі відбуваються мирні переговори щодо Афганістану

Державний департамент США оголосив 4 січня, що Вашингтон припиняє допомогу Пакистану з питань національної безпеки, доки Ісламабад не вживатиме належних заходів проти мережі "Хаккані" та афганських талібів.

1 січня у Twitter президент США Дональд Трамп пригрозив владі Пакистану припиненням надання фінансової допомоги, звинувативши Ісламабад у створенні безпечних умов для екстремістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-