Берлусконі і його союзники підписали передвиборчий маніфест

Берлусконі і його союзники підписали передвиборчий маніфест

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі та його союзники підписали спільний маніфест перед виборами, в якому зобов'язуються скоротити податки та скасувати пенсійну реформу.

Про це повідомляє Euractiv

"Колишній італійський прем'єр-міністр Сільвіо Берлусконі та його "праві" союзники у четвер, 18 січня, погодили спільний маніфест перед виборами 4 березня, в якому зобов'язуються скоротити податки та скасувати пенсійну реформу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підписи під документом поставили Берлусконі, лідер антиіммігрантської "Ліги Півночі" Маттео Сальвіні та лідер націоналістичної партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні.

Читайте також: Суд став на бік Берлусконі: колишня дружина має повернути йому €60 мільйонів

Правоцентристський блок наразі не оприлюднив остаточної версії свого виборчого пакту, однак представники партій раніше заявляли, що документ включатиме обіцянку скасувати законодавство від 2011 року, що передбачає поступове збільшення пенсійного віку.

Три лідери також заявили, що обіцяють запровадити єдиний фіксований податок. "Ліга Півночі" закликала встановити податкову ставку на рівні 15%, а Берлусконі заявив, що вона повинна бути десь між 20-25%. Нинішня максимальна ставка податку становить 43%.

Як очікується, більша частина програми складатиметься із загальних обіцянок, а не політичних пропозицій, що дозволить враховувати розбіжності між окремими стратегічними платформами, які будуть оприлюднені окремо.

Очікується, що інші спільні передвиборчі обіцянки включатимуть подолання нелегальної імміграції та зміну національного законодавства, що забезпечить перевагу італійської конституції стосовно будь-якого законодавства, схваленого Європейським парламентом. Останній крок може викликати спротив Брюсселя.

Президент Італії Серджіо Маттарелла в четвер, 28 грудня, підписав указ про розпуск парламенту. Нові вибори призначені на 4 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-