"Касперський" вимагає зняти заборону на свої програми у держустановах США

Укрінформ
Лабораторія Касперського направила в американський суд клопотання про скасування заборони на використання програмного забезпечення компанії в держструктурах США, 

Про це повідомляє Cyberscoop.

Як зазначається в позовній заяві компанії, Міністерство внутрішньої безпеки США "в своєму неконституційному рішенні спиралося на неперевірені, суб'єктивні та нетехнічні джерела". Також у США не представили жодних доказів порушень з боку Касперського.

В заяві також наголошується, що заходи, вжиті американським відомством, завдають значної шкоди репутації Лабораторії Касперського, що впливає на рівень продажів програмного забезпечення.

Читайте також: Міноборони Литви заявляє про загрозу безпеці від Kaspersky Lab

Раніше в Лабораторії Касперського заявляли про намір оскаржити в суді рішення міністерства внутрішньої безпеки США про заборону використання продукції компанії в американських органах влади.

Нагадаємо, 18 вересня Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки. Ця поправка надала законодавчої чинності рішенням адміністрації Дональда Трампа, яке зобов'язувало раніше всі цивільні держустанови видалити софт Касперського зі своїх інформаційних мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-