Лондон виділить 50 млн євро на розвиток Кале

Лондон виділить 50 млн євро на розвиток Кале

Укрінформ
Велика Британія виділить близько 50 млн євро для облаштування, посилення безпеки у регіоні Кале, через який мігранти намагаються потрапити до Великобританії з території Франції.

Обговорення нагальних питань двосторонніх відносин президентом Франції Емануелем Макроном та прем’єр-міністром Великобританії Терезою Мей дещо затягнулося – прес-конференція почалася пізно ввечері, журналісти чекали на неї більше двох годин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У підписаному новому договорі про імміграційний контроль між двома країнами викладені принципи зміцнення спільного управління кордоном... Він також дозволить нам ефективно керувати міграційними потоками, особливо що стосується неповнолітніх без супроводу», - сказав Макрон.

Читайте також: Макрон і Мей підпишуть новий міграційний договір

«Цей договір спрямований на зміцнення спільного управління (на кордоні між Францією та Сполученим Королівством – ред.) з удосконаленням підходів до неповнолітніх шукачів притулку без супроводу», - вказала Мей.

Обидва лідери наголосили на прес-конференції, що будуть дотримуватися укладеної у 2003 році міграційної угоди. За цією угодою, прикордонний контроль осіб, які через Eurotunnel прямують з Франції до Великобританії, здійснюється у місті Кале. За три роки Франція витратила на налагодження контролю та запобігання незаконному переміщенню до Великобританії 60 млн євро, окрім зарплати жандармів та поліцейських.

Читайте також: Невідомі кинули вибухівку в відділок поліції у шведському Мальме

Як відомо, у минулому році у Франції було побито рекорд з кількості зареєстрованих прохачів притулку. Більше 100 тисяч людей подали документи на отримання притулку, що на 17% більше, ніж позаторік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-