Лондон і Париж домовилися про військову співпрацю �

Лондон і Париж домовилися про військову співпрацю

Укрінформ
Франція в 2019 році направить своїх військовослужбовців для проходження служби у складі батальйону НАТО в Естонії, який очолюють британські військові. 

У свою чергу Велика Британія надасть три військово-транспортні вертольоти Chinook для підтримки антитерористичної операції в Малі, яку проводить Франція, повідомив британський уряд перед початком британсько-французького саміту, який проходить у четвер в Лондоні за участю президента Франції Емануель Макрона та прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей особовий склад (французьких військовослужбовців - ред.) стане частиною контингенту Посиленої присутності НАТО в Східній Європі (NATO’s Enhanced Forward Presence in Eastern Europe), забезпечуючи стримування в умовах зростаючої російського активності», - йдеться в документі.

Щодо участі британських вертольотів в антитерористичній операції, яку проводить Франція у Малі, то в документі вказано, що вони будуть залучені до гуманітарної місії та виконання завдань із забезпечення.

«Британські військовослужбовці не будуть залучені до бойових операцій, розгортання Chinooks створить нові можливості з надання матеріально-технічної підтримки, а також збереження життя персоналу шляхом уникнення необхідності переміщення військ на місцях, де вони більш вразливі до нападу», - вказано в документі.

Читайте також: У НАТО розповіли про потенційні сфери співпраці з Україною

Окрім того, Велика Британія виділить 50 млн фунтів стерлінгів для надання гуманітарної допомоги постраждалим від епідемій, стихійних лих та конфліктів у Малі, Нігері, Чаді, Камеруні, Буркіна-Фасо та Мавританії.

Фото: sejour-linguistique-lec.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-