Нижня палата парламенту Британії підтримала урядовий законопроект щодо Brexit

Нижня палата парламенту Британії підтримала урядовий законопроект щодо Brexit

Укрінформ
Британські депутати проголосували за законопроект уряду про Brexit.

Таким чином прем'єр-міністр Тереза Мей отримала перемогу над політичними опонентами, які хочуть більш м'якого підходу до виходу з Європейського Союзу, повідомляє Reuters.

"Законопроект про вихід з ЄС був схвалений 324 голосами нижньої палати парламенту країни, 295 - проголосували "проти"", - йдеться у повідомленні.

Відповідний законопроект скасовує закон 1972 року, який зробив Велику Британію членом ЄС, та переводить закони ЄС у британські.

"Цей законопроект є важливим для підготовки країни до історичного етапу - виходу з Європейського Союзу", - заявив перед голосуванням у парламенті міністр з питань Brexit Девід Девіс.

Повідомляється, що лідер лейбористів Джеремі Корбін доручив своїм депутатам голосувати проти законопроекту, оскільки уряд не виконав встановлених партією умов, а саме: гарантій з низки питань, в тому числі щодо прав працівників та споживачів.

Втім, зазначається, що законопроект тепер має схвалити верхня палата парламенту, яка здебільшого виступає за збереження Британії у ЄС, та може активізувати зусилля, спрямовані на повторне проведення референдуму або навіть скасувати вихід країни з Євросоюзу.

Читайте також: Facebook розширить розслідування щодо втручання Росії у Brexit

Розгляд законопроекту верхньою палатою парламенту може затягнутися на місяці. Будь-які внесені нею зміни вимагатимуть схвалення нижньої палати, і, як повідомляється, весь процес може тривати до травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-