Довіра до адміністрації Трампа впала до рекордно низького рівня

Довіра до адміністрації Трампа впала до рекордно низького рівня

Опитування
Укрінформ
Глобальна довіра до керівництва США на чолі із Дональдом Трампом впала до нового низького рівня.

Про це свідчить нове опитування американської соціологічної компанії Gallup, повідомляє The Guardian.

"Опитування думок респондентів із 134 країн показало рекордне падіння схвалення ролі США у світі. Так, зі 48 позитивних відсотків під час президентства Обами, схвалення керівництва США впало до 30 відсотків після одного року перебування на посаді Дональда Трампа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це найнижчий рівень схвалення, який компанія Gallup зафіксувала з моменту початку подібного опитування. Попередній найгірший показник був у Білла Клінтона.

У свою чергу світове невдоволення керівництвом США відзначило новий рекорд у 43%, що вище, ніж у Росії (36%), Китаю (30%) або Німеччини (25%).

Читайте також: Трамп не вважає расизмом слова про "брудні діри" в Африці

Як пише видання, останнє дослідження підтверджує деякі з найгірших побоювань аналітиків з питань зовнішньої політики в США та Європі, що підхід Трампа та його гасло "Америка понад усе" разом з його нестабільною та палкою особистістю послаблює згуртованість серед західних демократій перед зростаючим викликом з боку Росії та Китаю, а також виникненням неліберальних демократій та ксенофобного націоналізму всередині Європи.

За даними опитування, на даний момент більшість людей розглядають Німеччину як світового лідера (41%). Китай займає друге місце із 31% і Росія має 27% схвалення.

"Цей рік знаменує значні зміни в наших тенденціях. Тільки 30% усього світу в середньому схвалює роботу керівництва США, порівняно з 48% у 2016 році", - написав керуючий директор Gallup Джон Кліфтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-