Прохання «бухгалтера Освенцима» про помилування відхилили

Прохання «бухгалтера Освенцима» про помилування відхилили

Укрінформ
Прокуратура не прийняла прохання про помилування від засудженого за пособництво у знищенні людей у концтаборі Аушвіц (Освенцим) під час Другої світової війни Оскара Гренінга.

Відповідне рішення прийняла в середу прокуратура Люнебурга, повідомляє видання Tagesspiegel

«Помилування обвинуваченого у співучасті у вбивстві 300 тис. осіб і засудженого раніше есесівця Оскара Гренінга не відбулося», - пише ЗМІ. 

Таким чином, 96-річний «бухгалтер Освенцима» відбуватиме призначений судом строк у в'язниці.

Як повідомляв Укрінформ, Оскар Гренінг кілька днів тому зробив останню спробу уникнути набрання чинності рішенням про ув'язнення і подав клопотання про помилування.

Читайте також: "Бухгалтер Освенцима" подав прохання про помилування

До 4 років ув'язнення його засудили ще влітку 2015 року. Гренінга звинуватили у пособництві у знищенні щонайменше 300 тисяч осіб у концтаборі Аушвіц (Освенцим) у період між 1942 і 1944 рр. В його обов'язки входило сортування і підрахунок різних видів валют, вилучених в ув'язнених, які надходили в табір, охорона грошей і керівництво їх відправкою у Берлін. 

Адвокати підсудного використовували різні можливості, щоб не допустити ув'язнення. Проте у вересні 2016 року Федеральний суд підтвердив попереднє рішення суду, а в грудні 2017-го Федеральний конституційний суд також постановив, що стан здоров'я Гренінга дозволяє йому відбувати покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-