Кількість шукачів притулку у Німеччині зменшилася до 187 тисяч осіб

Кількість шукачів притулку у Німеччині зменшилася до 187 тисяч осіб

Укрінформ
У Німеччині заявляють про завершення для країни великої хвилі біженців, проте сама криза ще довгий час буде однією з основних викликів у світовому масштабі.

Про це сказали міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр і глава федерального відомства з питань міграції і біженців Ютта Кордт у коментарі журналістам у вівторок у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міжнародна криза біженців ще не позаду. Міжнародний рух біженців залишатиметься одним із центральних викликів на найближчі роки й десятиліття.. Але для Німеччини кризу, якою вона була у 2015-16 роках, подолано.. Федеральне відомство з питань міграції та біженців більше не займається усуненням наслідків кризи", - заявив глава МВС.

Читайте також: Майже сто мігрантів зникли біля берегів Лівії

За даними обох відомств, минулого року у країні було зареєстровано 186 644 шукачі притулку, що майже на 100 тисяч менше, ніж у 2016 році. На піку кризи біженців, у 2015 році, було зареєстровано 890 тис. таких осіб.

Найчисленніша група біженців - ті, хто рятується від війни у Сирії - 47 434 людини. На другому місці - вихідці з Іраку (21 043), на третьому - Афганістану (12 346). Минулого року притулку у ФРН попросили майже 8 тис. турків.

Як повідомила Кордт, у минулому році рішення були прийняті по 600 тис. клопотаннях про притулок, при цьому статус отримали лише 20,5%, ще 16% було надано так званий субсидиарная захист (дозвіл на тимчасове перебування у ФРН). Близько 38,5% клопотань було відхилено.

Читайте також: Влада Бангладеш домовилася з М'янмою щодо повернення біженців рохінджа

Де Мезьєр (член партії ХДС, очолюваної Ангелою Меркель) вчергове заявив про те, що має бути вироблена єдина європейська відповідь, гуманітарна відповідальність. "Мета - щоб до нас прибували лише ті, кому дійсно потрібна допомога, а не ті, хто приїжджає за допомогою контрабандистів у пошуках кращого життя", - змалював завдання глава МВС. Шляхи рішення він бачить у боротьбі з причинами феномену біженців і захисті зовнішніх кордонів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-