Генсек ООН про минулий рік: Мир у світі залишається ілюзією

Генсек ООН про минулий рік: Мир у світі залишається ілюзією

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш визнав, що за останній рік міжнародне співтовариство не досягло успіхів у мирному врегулюванні існуючих конфліктів та подоланні інших глобальних проблем і закликав світ об'єднати зусилля.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи перед представниками держав-членів ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я посів цю посаду минулого року, закликаючи всіх зробити 2017-й – роком миру. Через рік ми повинні визнати, що мир залишається ілюзією", - заявив генсек Організації.

Він підкреслив, що, здійснюючи фундаментальні способи досягти мирного співіснування, світ пішов у зворотному напрямку. 

Читайте також: Гутерріш назвав врегулювання на Донбасі одним із пріоритетів ООН на цей рік

"Конфлікти поглибились, з'явилися нові небезпеки. Глобальні занепокоєння щодо ядерної зброї стали найбільшими з часів "холодної війни". Зміна клімату відбувається швидше, ніж діємо ми. Зростає нерівність", - підкреслив глава ООН.

До цього переліку він додав "жахливі порушення прав людини", зростання націоналізму, расизму та ксенофобії. 

"Для мене це все свідчить про те, що нам потрібна більша єдність та мужність, щоб задовольнити нагальні потреби сьогодні, полегшити побоювання людей, яким ми служимо, й спрямувати світ на шлях до кращого майбутнього", - наголосив Гутерреш.

У цьому зв'язку він назвав 12 пріоритетів діяльності ООН у 2018 році, серед яких – боротьба з відмиванням грошей, зменшення наслідків зміни клімату, врегулювання конфліктів на планеті, боротьба з тероризмом, миротворча діяльність та інші. 

Як повідомляв Укрінформ, у цьому переліку генсек ООН окрему увагу звернув на необхідність врегулювання конфлікту на сході України, а також використання потенціалу Тристоронньої контактної групи та “нормандського формату”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-