Аварія автобуса з дітьми у Франції: водій приймала заспокійливе

Аварія автобуса з дітьми у Франції: водій приймала заспокійливе

Укрінформ
Розслідування зіткнення шкільного автобуса і потяга у французькому Міясі 14 грудня, внаслідок якого загинуло шестеро дітей, встановило, що шлагбаум був закритий під час перетину автобусом переїзду, а увага водія була знижена через прийом заспокійливих препаратів.

Про це повідомляє BFMTV.

"Шлагбаум був закритий, автобус врізався у нього, він зламався, автобус продовжував рухатися повільно, червоний сигнал попередження був увімкнений у той момент, а далі я нічого не пам'ятаю", - заявила 13-річна школярка, яка сиділа в першому ряду в автобусі, коли він їхав через переїзд.

Читайте також: У Німеччині шкільний автобус врізався в магазин, серед поранених багато дітей

Після отримання цих свідчень поліція провела окреме розслідування щодо морального та фізичного стану водія на той момент. Виявилося, що жінка того дня відзначала особисту сумну подію – вісім років з дня смерті її батька. Також встановлено, що після смерті батька водій приймала заспокійливі, оскільки мала розлади сну після смерті рідної людини. Сліди медикаментів були виявлені у її крові.

Окрім того, слідство з’ясувало, що майже всі діти не були пристебнуті ременями безпеки. Водночас водій стверджує, що перед тим, як рушити, перевірила, що діти пристебнуті, після цього вона більше не перевіряла.

Як повідомлялося, раніше слідство встановило, що перед зіткненням машиніст потяга подавав попереджувальний сигнал кілька разів, а звук від самого зіткнення був схожий на вибух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-