У НАТО поки не підтверджують зустріч у Баку військових керівників Альянсу і РФ

У НАТО поки не підтверджують зустріч у Баку військових керівників Альянсу і РФ

Укрінформ
У голови представництва, директора Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков наразі немає інформації стосовно можливої зустрічі між головнокомандувачем силами НАТО в Європі та керівником російського генштабу в Азербайджані.

Про це Вінніков повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

"У мене наразі немає інформації з цього приводу. Мені треба перевірити", - відповів голова представництва НАТО в Україні на запитання, чи відповідає дійсності інформація американських ЗМІ про можливу зустріч високого рівня між військовими керівниками НАТО та Росії в Азербайджані.

Вінніков також повідомив, що наразі позиція Альянсу стосовно РФ полягає в діалозі та стримуванні. "Ми посилили  свої безпекові та стримувальні можливості  на східному фланзі Альянсу у відповідь на агресію РФ проти України. В той же час, ми просуваємо діалог з Росію через Раду Росія-НАТО, оскільки коли велике напруження, то краще спілкуватися, щоб уникати непорозумінь та ризиків інцидентів, особливо в умовах коли військова активність поблизу кордонів НАТО посилюється", - сказав він.

Читайте також: Росія має виконати Мінські угоди і змусити бойовиків це зробити - представник НАТО

Як повідомлялося, раніше американське видання BuzzFeed із посиланням на джерела повідомило, що керівник російського Генштабу Валерій Герасимов і Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Кертіс Скапаротті, можливо, зустрінуться в січні в Баку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-