Ердоган готує операцію зі знищення терористів у Сирії

Ердоган готує операцію зі знищення терористів у Сирії

Укрінформ
Туреччина швидко знищить терористів у регіоні, і почне це з сирійських районів Афрін і Мюнбіч.

Про це у вівторок у парламенті в Анкарі заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє агентство Anadolu.

"Збройні сили Туреччини найближчим часом розпочнуть операцію щодо поетапного звільнення від терористів районів Сирії. Операції почнуться з Афрін і Мюнбіча. Цьому не зможуть перешкодити країни, які заявляють про підтримку Анкари і водночас завдають Туреччині удару в спину", - сказав Ердоган.

За словами президента, загроза тероризму, із якої наразі бореться Туреччина у регіоні, носить різнобічний характер. Анкарі протистоять найрізноманітніші злочинні організації, зазначив Ердоган.

Ердоган прокоментував також можливість участі загонів сирійської опозиції у антитерористичній операції ЗС Туреччини в Афріні.

"Безумовно, вони (загони сирійської опозиції) візьмуть участь і битимуться з нами пліч-о-пліч. Адже ця боротьба у кінцевому рахунку ведеться заради них. Туреччина надає підтримку братам-сирійцям, щоб вони змогли стати господарями своєї землі", - зазначив турецький лідер.

Президент Туреччини закликав керівництво НАТО виконати свої зобов'язання щодо захисту кордонів Альянсу від можливих загроз. "Які кроки НАТО розпочало для захисту кордонів однієї з країн-учасниць Альянсу?", - сказав Ердоган.

Говорячи про можливі контакти із президентом США Дональдом Трампом щодо ситуації у Сирії, Ердоган повідомив, що на даний момент не планує телефонувати главі Білого дому.

Читайте також: Туреччина і США обговорять ситуацію в Сирії

"Раніше всі ці питання були обговорені, і Трамп обіцяв зателефонувати мені з даного приводу. Поки президент США не зробив цього, я не стану йому дзвонити", - сказав Ердоган.

Як повідомлялося, Туреччина раніше стягнула додаткову техніку на свій кордон із Сирією.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про завершення підготовки до нової антитерористичної операції у Сирії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-