У Відні тисячі людей протестують проти нового уряду Курца

У Відні тисячі людей протестують проти нового уряду Курца

Укрінформ
У Відні, столиці Австрії, 20 тисяч людей протестували проти урядової політики, направленої на боротьбу з міграцією. Урядові консерваторів та правопопулістів закидають "новий фашизм". 

Про це повідомляє DW. 

20 тисяч осіб у столиці Австрії в суботу, 13 січня, вийшли на протест проти нового правоконсервативного уряду. Організатори маніфестації закидають кабінету Себастіана Курца расистські, екстремістські та неофашистські ухили.

"Нові фашисти не підкорять нашу країну", - заявив один з активістів "Платформи за людяну політику надання притулку" Міхаель Геннер на протесті у Відні.

Поліція зазначає, що демонстрація мирна. До участі в акції закликали також організації "Наступ на правих" та "Платформа радикальних лівих".

Читайте також: Голодний протест у Павлограді: одного із шахтарів госпіталізували

Курц очолив уряд завдяки утворенню коаліції Австрійської народної партії з правопопулістами Австрійської партії свободи. Представник останньої, новий віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе (Heinz-Christian Strache) на початку січня заявив, що нова парламентська більшість зупинить нелегальну міграцію до Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-