ООН закликала країни-донори прихистити 227 тис. біженців

ООН закликала країни-донори прихистити 227 тис. біженців

Укрінформ
Щоб запобігти масову загибель людей, які залишили свої будинки і країни в пошуках безпечнішого місця, міжнародне співтовариство повинно більш активно включитися в програми з переселення біженців.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), сьогодні понад 200 тис. людей потребують постійного притулок, повідомляє Центр новин ООН.

"На сьогоднішній день в треті країни необхідно переселити 277 тис. біженців, які знайшли тимчасовий притулок, в основному, в Греції, Італії, країнах Близького Сходу чи Африки. Про готовність прийняти у себе шукачів притулку повідомили лише кілька держав", - наголошується в доповіді.

В цілому ж, в УВКБ надійшли пропозиції від країн-донорів на переселення в 2018 і 2019 роках 13 тис. чоловік, незважаючи на те, що в проектах з переселення біженців беруть участь 37 держав.

Читайте також: Світові ціни на продовольство підвищилися на 8% за рік – ООН

У зв'язку з цим ООН нагадала, що на цьому тижні в результаті декількох інцидентів в Середземному морі загинули або пропали безвісти 160 осіб.

З вересня 2017 року за сприяння УВКБ вдалося евакуювати сотні біженців, в першу чергу дітей і жінок, з цілого ряду країн - від Лівії до Нігеру, а також інших держав регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-