Дуда назвав три пріоритети Польщі у Радбезі ООН

Дуда назвав три пріоритети Польщі у Радбезі ООН

Укрінформ
Пріоритетами Польщі як непостійного члена Ради безпеки ООН на 2018-2019 роки буде відновлення поваги країн до міжнародного права, підвищення ефективності миротворчих операцій ООН та комплексна боротьба із сучасними загрозами. 

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі з дипломатичних корпусом у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Солідарність у глобальному вимірі виражається завдяки дотриманню міжнародного права. Йдеться про ведення політики, яка спиратиметься не на право сили, а силу права, політику, яка поважає основоположні принципи міжнародного права - суверенітет і територіальну цілісність країн”, - сказав Дуда, звертаючи увагу на перший пріоритет Польщі в Радбезі ООН.

Другим пріоритетом він назвав дії щодо зміцнення наявних механізмів запобігання конфліктам, мирного розв'язання суперечок та посередництва у вирішенні цих проблем.

"Ми також підтримуватимемо ініціативи щодо збільшення ефективності миротворчих операцій ООН. Враховуючи взаємозалежність у сучасному світі, в якому конфлікти, які на перший погляд є локальними, усе частіше стають глобальними, міжнародна спільнота повинна володіти реальними важелями, аби ефективно реагувати у місцях їх виникнення", - підкреслив Дуда.

Читайте також: Глава МЗС Польщі хоче якнайскоріше вирішити історичні суперечки з Україною

У контексті третього пріоритету президент РП зауважив, що Варшава дотримується позиції, що загрози у сучасному світі треба розглядати комплексно, враховуючи, зокрема, гібридні війни, тероризм, кіберзлочинність чи кліматичні зміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-