Китай - проти законопроектів США про співпрацю з Тайванем

Китай - проти законопроектів США про співпрацю з Тайванем

Укрінформ
Китайська Народна Республіка закликала США більш обережно ставитися до питань, пов'язаних з островом Тайвань (Республіка Китай) і дотримуватись політики одного Китаю. 

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Китайської Народної Республіки, повідомляє газета Global Times. 

"МЗС закликало американську сторону дотримуватися принципів політики одного Китаю та трьох спільних комюніке між Китаєм та США (спільні заяви країн, в яких підтримана політика цілісного Китаю - авт.) а також не здійснювати офіційних візитів та контактів з Тайванем, та не надсилати будь-які неправильні повідомлення сепаратистським силам "незалежного Тайваню", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Палата представників США у вівторок, 9 січня, прийняла одразу два біллі щодо співпраці з Тайванем. Один із них спрямований на заохочення дипломатичних візитів офіціальних представників США та Тайваню, а інший доручає держсекретарю США розробити стратегію відновлення статусу спостерігача для Тайваню у Світовій організації охорони здоров'я.

Китайська сторона незадоволена втручанням третіх осіб в її "внутрішні справи" та сподівається, що США сприятиме збереженню загальних китайсько-американських відносин та співпраці сторін в міжнародних справах.

Читайте також: Тайбей обурили нові авіамаршрути Китаю у Тайваньській протоці

Як відомо, політика одного Китаю полягає у офіційному визнанні тільки однієї китайської держави, незважаючи на існування двох країн, які проголосили себе Китаєм. Це означає, що для встановлення дипломатичних відносин з КНР держава повинна розірвати офіційні відносини з Тайванем. Також в Китаї наразі діє принцип єдиного Китаю, згідно з яким материковий Китай та Тайвань є частинами однієї країни.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-