У Литві доукомплектовано контингент французьких партнерів по НАТО

У Литві доукомплектовано контингент французьких партнерів по НАТО

Укрінформ
Близько 300 французьких військових знаходяться у Литві в складі міжнародного батальйону НАТО, що діє в країні. Перша група французьких військових прибула ще наприкінці грудня, остання - пізно ввечері в середу.

Про це повідомляє інформагентство BNS з посиланням на прес-секретаря контингенту майора Муаса Мія Арно.

"Увесь контингент вже прибув", - сказав Арно.

За його словами, в Литву також доставлено чотири танки Leclerc і дев'ять бойових машин піхоти VBCI, а також іншу техніку. Французи сформують у розміщеному торік у Литві натовському батальйоні одну з маневрених рот, а також служитимуть в одиницях бойової підтримки, в штабі батальйону. Після прибуття французів у батальйоні НАТО в Литві служитиме більш як 1200 військових.

Командування розміщеним у литовському Руклі батальйоном здійснює Німеччина, в його складі також служать бельгійці, хорвати, люксембуржці, голландці та норвежці.

Міжнародні батальйони НАТО в Естонії, Латвії, Литві та Польщі розміщено минулого року. Альянс називає це відповіддю на агресію Росії в Україні і підвищену військову активність РФ у регіоні Балтійського моря.

Читайте також: НАТО посилить морське командування у Британії через загрозу від Росії

Франція уперше направила сухопутні війська для участі в навчаннях у Литві. Торік французи служили в Міжнародному батальйоні НАТО в Естонії.

На прохання Франції Литва восени минулого року направила 34 своїх військовослужбовців у Малі, де вони охороняють військовий табір німецького контингенту. Литовські інструктори також навчають місцеві збройні сили в Іраку, Литва також планує направити туди військових Сил спецоперацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-