Російські хакери планують атаки на сайти антидопінгових агентств Олімпіади - ЗМІ

Російські хакери планують атаки на сайти антидопінгових агентств Олімпіади - ЗМІ

Укрінформ
Російські хакери планують атаки на сайти низки антидопінгових агентств під час зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхьончхані.

Про це повідомила зареєстрована в американському штаті Віргінія компанія з кібербезпеки ThreatConnect Inc, пише Інтерфакс.

Як зазначається, експерти компанії дйшли такого висновку, зафіксувавши, що "в останній місяць невідомі зареєстрували три нові домени, що копіюють сайти комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), Антидопінгового агентства США та Олімпійської ради Азії".

При цьому повідомляється, що такі методи схожі з тими, які використовувала російська хакерська група Fancy Bears в минулому, коли в 2016 році змогла отримати доступ до конфіденційної інформації WADA про американських спортсменів.

Читайте також: Північна Корея планує відправити спортсменів на Ігри-2018 до Пхьончхана

У доповіді ThreatConnect Inc йдеться, що вона не має в своєму розпорядженні свідчень того, що хакери будуть використовувати копії доменів зловмисно, проте сайти можуть являти собою базу для подальших атак. Тому їх реєстрація "піднімає питання про можливу більш широку атаки на майбутні зимові Олімпійські ігри 2018 року".

Спостерігачі відзначають, що дії російських хакерів можуть бути помстою за те, що російські спортсмени були відсторонені від участі в Олімпіаді в Пхьончхані під національним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-