Масові протести у Тунісі: влада задіяла армію

Масові протести у Тунісі: влада задіяла армію

Укрінформ
Уряд Тунісу вирішив задіяти підрозділи армії через масові протести в країні, які викликані високими цінами та податками.

Про це повідомляє DW.

"У четвер, 11 січня, протестувальники спалили місцевий штаб правоохоронних органів у прикордонному місті Тала, поліція відступила звідти. Через протистояння в регіон спрямували солдатів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом на акціях незадоволення, які тривають від понеділка, 8 січня, затримано більше 600 осіб, близько половини з них - за останню добу. Уряд країни вважає, що протести спровоковані кримінальними елементами, а опозиція розпалює народний гнів. Опозиційний блок "Народний фронт" відкинув звинувачення та закликав до масштабної акції протесту в неділю, 14 січня, на сьому річницю "Другої жасминової революції" та повалення президента Бен Алі.

Читайте також: У Тунісі заарештували більш як 200 протестувальників

Протести почалися на тлі зростання цін, а також підвищення податків, на що уряд пішов через необхідність скоротити значний дефіцит бюджету. Туніс вважається єдиною історією успіху демократії в арабському світі, утім, від втечі Бен Алі в 2011 році в північноафриканській країні змінилося вже сім урядів, жоден з яких не спромігся оздоровити економіку. Показник безробіття на кінець минулого року становив більше 15 відсотків, річна інфляція склала 6,4 відсотка.

Фото: marxist.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-