Держдеп категорично не радить американцям їздити в Крим і на Донбас

Держдеп категорично не радить американцям їздити в Крим і на Донбас

Укрінформ
Державний департамент США видав офіційне попередження американським громадянам з категоричними рекомендаціями не відвідувати окуповані Донбас і Крим.

Відповідне повідомлення розміщене на офіційному сайті американського відомства

"Будьте дуже обережними в Україні через злочинність та громадські заворушення. У деяких районах існує підвищений ризик", - зазначається в попередженні.

Зокрема, зауважується, що злочинність, спрямована проти іноземців та їхнього майна, є загальним явищем. 

"Демонстрації, які часом бувають насильницькими, регулярно відбуваються по всій Україні, зокрема, в Києві. Також мають місце політичні вбивства та вибухи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується на необхідності утриматися від подорожей до Криму "через іноземну окупацію та зловживання, що чинить окупаційна влада", а також східних частин Донецької та Луганської областей "через збройний конфлікт".

Якщо ж громадяни вирішили відвідати Україну, у Держдепі радять уникати демонстрацій та натовпу, не чинити фізичного опору в разі пограбування, стежити за повідомленнями місцевих ЗМІ та коригувати власні плани в залежності від ситуації на місцях.

Читайте також: США закликають російську владу звільнити лідера чеченського "Меморіалу"

Що стосується Криму, у попередженні прямо вказується, що півострів перебуває "в умовах російської окупації", де також існує значна військова присутність РФ. Там, зокрема, "продовжують мати місце зловживання зі звинуваченнями та незаконним позбавленням волі іноземців і місцевого населення окупаційними владою в Криму". 

Про окупацію Донбасу, зокрема, зазначається, що "сили, очолювані Росією, продовжують керувати районами Донецької та Луганської областей, де триваючий збройний конфлікт спричинив загибель понад 10 тис. людей". При цьому попереджається, що уряд США "має обмежені можливості" надавати екстрену допомогу американським громадянам у цих регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-