На півночі Сирії тривають бої за аеродром Абу Зухур

На півночі Сирії тривають бої за аеродром Абу Зухур

Укрінформ
Прибічники режиму президента Сирії Башара Асада продовжують здійснювати атаки в зоні деескалації в провінції Ідліб на півночі країни.

Про це повідомляє Андолу.

«Напередодні увечері сили Асада наблизилися на відстань одного кілометра до стратегічної авіабази Абу Зухур. Але після того, як опозиція і угруповання «Хаят Тахрір, що виступає проти режиму Асада, Аш-Шам» перейшли в контрнаступ, силам сирійського режиму довелося відступити» - йдеться в повідомленні.

Нині сили режиму Асада знаходяться за чотири кілометри від Абу Зухура. Запеклі бої у вказаному районі Сирії тривають, прибічники Асада зазнають великих втрат.

Військовий аеродром Абу Зухур за 40 кілометрів від міста Ідліб перейшов під контроль помірної опозиції та угруповань, які виступають проти режиму Асада, у вересні 2015 року.

Населений пункт Абу Зухур і однойменна база грають роль транзитного пункту між Ідлібом, південними районами Алеппо і східними районами Хами. Якщо режим Асада захопить цей район Сирії, то опозиція ризикує втратити контроль над усім регіоном.

В околицях Абу Зухура розташовано близько 300 населених пунктів, в яких мешкають до 100 тисяч осіб.

Читайте також: Провінції Ідліб і Хами покинули майже 100 тисяч осіб - ООН

Тисячі сирійських сімей тікали за останні тижні у відносно безпечні райони країни.

Як зазначається, атаки в зоні деескалації в Ідлібі почалися в жовтні минулого року за підтримки ВКС Росії і проіранських найманців.

Окрім Ірану і Росії, в ході атак на Ідліб режим Асада користується підтримкою терористів ІДІЛ.

ВКС Росії піддають бомбардуванням об'єкти опозиції там, де йдуть бої з терористами ІДІЛ, що сприяє просуванню загонів бойовиків.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-