Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

ТОП 10 «чорних лебедів» перших 10 днів 2018-го року

ТОП 10 «чорних лебедів» перших 10 днів 2018-го року

Блоги
Укрінформ
Welcome to 2018! 

1. Священник УПЦ МП відмовився відспівувати трагічно загиблу дитину. Після того, як ця інформація була оприлюднена, й Юрій Гудименко запропонував флешмоб #принесиляльку – розпочалися процеси посилення тиску на організацію, що обгрунтовано підозрюється у зв'язках з емісарами держави-агресора.

2. Al Jazeera English, в рамках свого циклу передач "Олігархи", випустила журналістське розслідування, в якому показала докази існування контракту, за яким, Курченко, нібито, продав активи, арештовані українськими та міжнародними правоохоронними інституціями, Онищенку та Фуксу.

3. Увесь американський політичний істеблішмент обговорює ще не видану книгу журналіста Майкла Вульфа "Fire and Fury: Inside the Trump White House", в якій американський президент зображується не в найкращому світлі. 

В певний момент ПДФ-файл книги виклали на сайті Вікілікс. Можливо це, а можливо щось інше зробило книгу "найбільш піратською" – тобто найбільш неправомірно поширюваною в світі.

4. Сили антиіділівської коаліції офіційно звинуватили Росію у саботуванні боротьби проти терористичного угрупування ІДІЛ. 

Це відбулося одразу після того, як...

5. По авіабазам ПКС РФ в Сирії "Хмеймім" і "Тартус" були нанесені авіаудари, які призвели до втрати літаків та особового складу. Це трохи псує пісеньку Путіна про те, що "ІДІЛ було відважно переможено", яку він заспівав росіянам напередодні. 

6. "Дойче Велле", "ЗюддойчеЦайтунг" та багато інших європейських видань розкритикували німецьке законодавство щодо протидії "хейт спіч у соцмережах", яке почало діяти з початком року

Назва законодавчого механізму - Netzwerkdurchsetzungsgesetz (така ж складна для розуміння, як і сам закон).

Згідно з цим законодавством, соцмережі зобов'язуються самостійно, без нагадування правоохоронних органів, видаляти зі сторінок користувачів контент, який "очевидно порушує законодавство".

Під "дію" цього закону вже встигла потрапити редактор німецької версії InformNapalmDeutsch – Irina Schlegel. В коментарях на ФБ-сторінці одного з німецьких видань вона припустила, що німці – просто боягузи, бо не хочуть відкривати очі на критичні проблеми свого суспільства, за що була забанена.

Пізніше про це написав журналіст Bild Julian Roepke.

7. Слідом за Німеччиною - Емануель Макрон оголосив про роботу над законопроектом, направленим проти "fake news". Скоріше за все дія потенціального закону також буде спрямована на соцмережі, з метою "нагнути" їх самим боротися проти розповсюдження фейків.

8. Той самий Емауель Макрон відвідав Китай із робочим візитом, в якому взяли участь ряд французських бізнесменів. Від візиту очікують цікавих результатів у геополітичному вимірі.

9. Компанія "Кодак" оголосила про створення своєї криптовалюти – "кодакоїн". Це оголошення стало причиною того, що вартість акцій компанії майже подвоїлася.

10. Опра Уінфрі виголосила потужну промову на врученні премії "Золотий глобус - 2018".

Після цього в соцмережах було запущено хештег #Oprah2020, який символізує можливість Опри балотуватися на посаду президента Сполучених Штатів Америки. 

За повідомленнями CNN, окремі представники демократичної партії вже підтримали таку думку.

WELCOME TO 2018!
"Those of you who will be still alive will envy the dead"

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-