США виступили на захист двох журналістів Reuters, заарештованих у Бірмі

США виступили на захист двох журналістів Reuters, заарештованих у Бірмі

Укрінформ
Державний департамент США закликав уряд Бірми негайно звільнити двох журналістів Reuters, яким висунуто звинувачення в порушенні державної таємниці цієї країни.

Відповідну заяву поширила в ніч на четвер речниця Держдепартаменту Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко розчаровані сьогоднішнім рішенням суду в Бірмі з дозволом на судове переслідування журналістів інформагентства Reuters Ва Лоне та Куя Су Оо на підставі закону про державну таємницю", - зазначається в документі.

Читайте також: США закликають російську владу звільнити лідера чеченського "Меморіалу"

Свобода ЗМІ, яка є критично важливою для забезпечення верховенства права та міцної демократії, і вимагає від журналістів можливості робити свою справу, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

"Ми знову закликаємо до негайного та безумовного звільнення Ва Лоне і Куя Су Оо", - заявили в Держдепі.

Нагадаємо: журналісти Reuters були заарештовані 12 грудня, після того як їх запросили зустрітися з представниками поліції в Янгоні. За даними міністерства інформації, їх затримали "через наявність важливих та секретних державних документів". При цьому, за версією місцевої влади, репортери "незаконно придбали інформацію з наміром поділитися нею з іноземними ЗМІ".

Читайте також: В Ірані за підтримку протестувальників затримали екс-президента – ЗМІ

Уряд оголосив про арешт журналістів через 24 години після того, як вони були затримані, і протягом двох тижнів їх обмежували у зв'язку із зовнішнім світом, у тому числі з адвокатами і сім'ями.

Уряд Бірми також заявив, що заарештував двох працівників поліції, втім, за словами журналістів, це були не ті люди, які передали інформацію ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-