Штати розширили список іноземних агентів Росії, які маскуються під ЗМІ

Штати розширили список іноземних агентів Росії, які маскуються під ЗМІ

Укрінформ
Міністерство юстиції США вимагає від партнера російської пропагандистської радіокомпанії "Sputnik" - агентства RIA Global LLC - стати на облік відповідно до закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA).

Про це повідомило у середу саме російське інформагентство "Sputnik"

"На підставі інформації, відомої нашому офісу, включаючи повідомлення преси, а також іншу загальнодоступну та непублічну інформацію, яку ми зібрали під час нашого розслідування, нами встановлено, що компанія RIA Global повинна зареєструватися відповідно до закону про реєстрацію іноземних агентів від 1938 року. Ця необхідність реєстрації для RIA Global виникла внаслідок її політичної діяльності в Сполучених Штатах", - наводиться цитата з листа Мін'юсту, який отримала компанія RIA Global LLC.

При цьому йдеться, що процедура реєстрації як іноземного агента повинна завершитися протягом 30 днів, починаючи з 5 січня.

Зазначається також, що американська сторона не впливає на формування контенту російського інформаційного агентства, але кожен його матеріал повинен супроводжуватися відповідними реквізитами з розкриттям інформації.

Читайте також: Держдеп США пояснив, що не так із реєстрацією іноземних ЗМІ у Росії

Під закон FARA, який був прийнятий американською владою з метою протистояння фашистській пропаганді, потрапив цілий ряд російських пропагандистських ЗМІ в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-