ЄС може запровадити санкції проти Італії через сміттєву кризу в Римі

ЄС може запровадити санкції проти Італії через сміттєву кризу в Римі

Укрінформ
Італії можуть загрожувати санкції ЄС, якщо влада Рима та регіону Лаціо не зможе впоратися зі сміттєвою кризою, яка триває вже кількох тижнів.

Із відповідним застереженням виступив міністр охорони довколишнього середовища Італії Джан Лука Галлетті, повідомляє The Guardian

"Повний план утилізації відходів в Римі потрібен якнайшвидше, інакше ситуація стане дуже серйозною та існуватиме ризик втручання з боку ЄС", - наголосив Галлетті.

Міністр розкритикував відсутність адекватного плану з утилізації відходів у столиці після того, як влада Рима, очолювана представниками партії "П'ять зірок", відхилила пропозиції про допомогу від регіонів Емілія-Романья та Абруццо як занадто дорогі.

Зазначається, що відповідне попередження з'явилося на тлі повідомлень італійських ЗМІ про те, що Брюссель уважно стежить за ситуацією щодо забезпечення дотримання правил ЄС з утилізації відходів.

Так, у 2010 році Європейський суд постановив, що Італія порушила директиву ЄС після того, як у 2008 році на вулицях Неаполя накопичувалося сміття.

Читайте також: З 1 січня в Україні заборонено захоронювати несортоване сміття

Рим вже довгий час страждає від проблеми з утилізацією відходів, однак ситуація загострилася під час різдвяних свят, коли накопичилася велика кількість неприбраного сміття. Відтоді частину столиці очистили, але у віддалених районах смітники все ще залишаються переповненими.

Сміттєва криза також стала ключовим питанням у парламентській виборчій кампанії в країні. Партія "П'ять зірок", яка лідирує в опитуваннях, звинуватила лівоцентристську Демократичну партію у використанні проблеми зі сміттям для політичної вигоди.

Вирішення проблеми також залежить від губернаторів Лаціо, які шукають рішення, яке б дозволило Риму переробляти відходи без сторонньої допомоги. З того часу, як полігон Малагротта було закрито у 2013 році, місто відправляє тонни побутових відходів до Австрії та в інші італійські регіони.

Фото: Alberto Pizzoli/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-