Лінкявічюс вважає, що в політичних зустрічах із Росією сенсу немає

Лінкявічюс вважає, що в політичних зустрічах із Росією сенсу немає

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що наразі немає сенсу в зустрічах високого політичного рівня з Росією. При цьому всі необхідні прагматичні неполітичні контакти підтримуються.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на інтерв'ю міністра радіостанції Ziniu radijas.

"Ми дійсно зараз не бачимо сенсу в зустрічах високого політичного рівня (з Росією - ред.), більше того, вони нічого додаткового не можуть вирішити, за винятком політизування ситуації, у певному сенсі такий досвід у нас вже точно є", - сказав Лінкявічус.

Він також пояснив, що робота міжурядової комісії двох країн припинилася в 2011 році, коли Росія висунула "ультимативний список домашньої роботи" як умову для зустрічей комісії.

Читайте також: Росія хоче заморозити свою агресію в Україні – Лінкявічус

При цьому всі необхідні неполітичні контакти підтримуються на достатньому рівні. "Наприклад, минулого року майже на 30% зріс експорт в Росію, попри не надто інтенсивні відносини та взаємні санкції. І туристичні потоки зросли, візові центри працюють активно, підписано кілька важливих угод, тут я б виокремив завершені в кінці минулого року роботи з демаркації кордону з Росією, це величезна робота, вона тривала 12 років, і тихо, спокійно результату досягнуто", - заявив міністр.

За його словами, також практично завершено переговори про нерухоме дипломатичне майно, триватимуть прикордонні та інші проекти. "Звісно, інтенсивними ці відносини назвати не можна, однак ті справи, які мають бути, необхідні контакти відбуваються", - резюмував глава МЗС Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-