Анкара викликала

Анкара викликала "на килим" послів Ірану та РФ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Росії в Анкарі Олексія Єрхова і посла Ірану в Туреччині Мухаммеда Ібрагіма Тахеріана Фарда у зв'язку з триваючими атаками сил режиму Башара Асада в "зоні деескалації" в провінції Ідліб на півночі Сирії.

Про це повідомляє Anadolu.

"У зв'язку з цим дев'ятого січня в МЗС Туреччини було викликано посла РФ в Анкарі Олексія Єрхова, до відома якого було доведено серйозне занепокоєння офіційної Анкари у зв'язку з тим, що відбувається на півночі Сирії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з дипломатичними джерелами в Анкарі, занепокоєння влади Туреччини у зв'язку з порушеннями домовленостей про "зони деескалації" в Сирії було в минулі дні доведене до відома країн-гарантів домовленостей в Астані - як по військових, так і дипломатичних каналах. Незважаючи на це, факти порушень домовленостей продовжилися, пише агентство.

Як повідомляється, Туреччина зажадала від Росії доведення до представників режиму Асада неприпустимості порушень домовленостей щодо Сирії напередодні наміченого на 28-30 січня Конгресу національного діалогу Сирії в Сочі.

Схожі вимоги були доведені до відома посла Ірану в Анкарі Мухаммеда Ібрагіма Тахеріана Фарда.

Читайте також: Від авіаударів РФ у Сирії загинули 30 мирних жителів

Тема порушення режиму припинення вогню також обговорювалася радником МЗС Туреччини Уміта Яліном з головою Національної коаліції опозиційних і революційних сил (НКОРС) Сирії Ріадом Сейфом.

Сили режиму Асада продовжують наземну операцію на південному сході Ідліб, де в останні дні захопили контроль над рядом населених пунктів.

Туреччина сприймає дії сил Асада не як простий факт порушення режиму перемир'я, а як порушення кордонів "зони деескалації", окреслених країнами-гарантами в Астані.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-