Південна і Північна Кореї відновлять «гарячу лінію» між військовими

Південна і Північна Кореї відновлять «гарячу лінію» між військовими

Укрінформ
Південна Корея і КНДР вирішили відновити роботу «гарячої лінії» між військовими.

Такої домовленості було досягнуто в ході другого раунду сьогоднішніх переговорів, повідомляє Всесвітнє корейське радіо.

"У ході міжкорейських переговорів, що проходять у прикордонному пункті Пханмунчжом, на міністерському рівні досягнуто домовленості про негайне відновлення роботи «гарячої лінії» між військовими Півдня і Півночі в Жовтому морі», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, на ранковому засіданні сторони обмінялися пропозиціями з поліпшення відносин, а також можливої участі ПК у зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані.

Зокрема, північнокорейська сторона запропонувала відправити у Пхьончхан офіційну делегацію, групу діячів мистецтв і демонстраційну команду з тхеквондо.

Читайте також: Північна Корея планує відправити спортсменів на Ігри-2018 до Пхьончхана

У свою чергу, представники Південної Кореї запропонували спільну участь спортсменів обох країн у церемоніях відкриття і закриття Ігор, відправити у Пхьончхан групу підтримки і провести переговори представників Товариств Червоного Хреста Півдня і Півночі для організації в лютому зустрічі розділених сімей, а також відновити переговори з військових питань з метою запобігання прикордонним конфліктам.

Сторони на переговорах представляють делегації з п'яти осіб на чолі з міністром у справах возз'єднання РК Чо Мьон Гюном і головою північнокорейського комітету з мирного об'єднання батьківщини Рі Сон Гвоном.

Це перші з 2015 року офіційні переговори між КНДР і Південною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-